Dacă îţi plac deserturile cât mai dulci, atunci trebuie neapărat să prepari aceşti melcişori cu stafide. Este un desert atrăgător care ne face cu ochiul de fiecare dată atunci când îl vedem în vitrinele magazinelor. Iar dacă vrei să-l prepari chiar atu acasă, iată şi reţeta:

De ce ai nevoie pentru melcişori cu stafide

1 pachet aluat foitaj

250 ml lapte

1 linguriţă esenţă de vanilie

50 g zahăr pudră

2 ouă

20 g amidon

20 g unt

220 g stafide

2 linguriţe scorţişoară

1 ou, pentru uns

Cum se prepară melcişorii cu stafide

Laşi aluatul la decongelat. Pui laptele amestecat cu esenţa de vanilie pe foc. Când începe să fiarbă îl dai deoparte. Mixezi zahărul cu gălbenuşurile şi amidonul. Torni compoziţia în lapte şi-l pui din nou pe foc. Amesteci energic pentru a nu se forma cocoloaşe şi ţii pe foc până când se îngroaşă. Dai deoparte şi laşi la răcorit, apoi bagi crema în frigider.

Desfaci foile de aluat şi întinzi pe fiecare câte jumătate din cantitatea de cremă. Presari stafidele şi scorţişoara şi rulezi. Tai felii de aproximativ 2 cm, pe care le aşezi într-o tavă tapetată. Ungi cu ou melcişorii şi-i dai la cuptor până când se rumenesc.

Sursa: http://cluckmuckcook.co.uk

Melcişori cu nucă

Melcişori cu prune uscate

Salată clasică de melcişori

Loading...