Desert matinal: prăjitură de curmale şi caise confiate

prajitura matinala caise curmale jpeg

În dimineţile reci de primăvară, cafeaua sau ceaiul pot fi servite alături de o delicioasă prăjitură cu fructe uscate. Diana Henry, autor al unor cărţi de bucate şi blogger al publicaţiei „The Telegraph“, împărtăşeşte cititorilor reţeta delicioasă pe care o experimentează de ani buni în bucătărie: prăjitura de curmale şi caise confiate. Ingrediente:

150 grame de curmale uscate

75 grame de caise uscate mărunţite

75 mililitri de suc de mere

175 de grame de unt

140 de grame de zahăr brun

coaja rasă a unei singure portocale

un ou bătut

100 grame de făină albă

125 grame de făină de malţ

1 lingură de praf de copt

un vârf de cuţit de condimente mixte

o lingură de pudră de nucşoară

50 grame de nuci pecan mărunţite în bucăţi mai mari

o lingură şi jumătate de seminţe de dovleac

o lingură şi jumătate de seminţe de floarea-soarelui

o lingură de seminţe de susan (opţional)

află modul de preparare pe adevarul.ro

adevarul.ro