Banana bread cu migdale

Din motive medicale sau pur și simplu pentru a mai regla aportul zilnic de glucide, poți opta pentru acest desert.
Ingrediente
1 linguriță extract de vanilie
1 linguriță praf de copt
2 ouă
150 g migdale mărunțite
60 ml unt topit
½ linguriță bicarbonat de sodiu
½ linguriță sare
80 g sirop de arțar sau miere, opțional
200 g făină integrală
100 g fulgi de migdale, pentru decor
3 banane coapte bine
Mod de preparare
Într-un bol mare, zdrobești bananele cu o furculiță, adaugi ouăle, extractul de vanilie, untul topit și siropul de arțar sau mierea și amesteci bine până când obții o compoziție omogenă.
Într-un alt bol, amesteci făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea, apoi încorporezi migdalele mărunțite.
Combini ingredientele uscate în bolul cu cele umede și amesteci încet până când sunt bine încorporate.
Torni aluatul în forma de chec tapetată, nivelezi suprafața și presari fulgii de migdale deasupra. Introduci tava în cuptorul preîncălzit aproximativ 50 de minute sau până când trece testul scobitorii. O lași să se răcească în formă câteva minute, apoi transferi pe un grătar pentru a se răci complet înainte de a felia.