Biscuiți cu gem
Biscuiții cu gem sunt perfecți alături de o ceașcă de ceai sau cafea și pot fi umpluți cu orice tip de gem preferi: căpșuni, caise, vișine sau zmeură.
Ingrediente
100 g alune coapte și măcinate
2 linguri rase cu cacao
250 g făină
1 ou
1 cană zahăr brut
1/2 pachet unt moale
150 g unt de arahide
1 praf de sare
gem de fructe
Mod de preparare
Într-un robot de bucătărie, combini făina cu cele două tipuri de unt, adaugi zahărul, cacaua, oul și sarea, mixezi până când se topește zahărul, apoi încorporezi alunele. Dai aluatul obținut la rece, înfășurat în folie, 30 de minute.
Îl scoți pe blatul de lucru presărat cu făină, îl întinzi cu sucitorul și, cu gura unui pahar, formezi biscuiții. Îi așezi pe o tavă de cuptor cu hârtie de copt, îi apeși cu degetul mare în mijloc, ca să formezi o gropiță, pui câte o linguriță de gem și îi dai la cuptorul încins, aproximativ 15 minute.