Biscuiți cu gem

Biscuiții cu gem sunt perfecți alături de o ceașcă de ceai sau cafea și pot fi umpluți cu orice tip de gem preferi: căpșuni, caise, vișine sau zmeură.

biscuiti cu gem jpg

Ingrediente

100 g alune coapte și măcinate

2 linguri rase cu cacao

250 g făină

1 ou

1 cană zahăr brut

1/2 pachet unt moale

150 g unt de arahide

1 praf de sare

gem de fructe

Mod de preparare

Într-un robot de bucătărie, combini făina cu cele două tipuri de unt, adaugi zahărul, cacaua, oul și sarea, mixezi până când se topește zahărul, apoi încorporezi alunele. Dai aluatul obținut la rece, înfășurat în folie, 30 de minute.

Îl scoți pe blatul de lucru presărat cu făină, îl întinzi cu sucitorul și, cu gura unui pahar, formezi biscuiții. Îi așezi pe o tavă de cuptor cu hârtie de copt, îi apeși cu degetul mare în mijloc, ca să formezi o gropiță, pui câte o linguriță de gem și îi dai la cuptorul încins, aproximativ 15 minute.