Biscuiți de Crăciun

biscuiti de craciun jpg

Poţi pregăti pentru Moş Crăciun aceşti biscuiţi delicioşi.

Ingrediente biscuiți de Crăciun

200 g alune de pădure crud

250 g făină

3 ouă

100 g caise uscate, tăiate cubulețe

100 g unt moale

150 g zahăr brut

1 pliculeț praf de copt

1 praf sare

1 linguriță coajă rasă de portocală

Mod de preparare biscuiți de Crăciun

Pentru început, așezi alunele într-o tavă și le coci în cuptorul încins, aproximativ 5 minute. Le lași la răcit, apoi le freci în mâini ca să le îndepărtezi cojile și le tai grosier.

Scoți toate ingredientele din timp și le ții la temperatura camerei. Amesteci făina cu sarea și cu praful de copt.

Separat, mixezi untul cu zahărul până obții o compoziție cremoasă. Încorporezi ouăle, unul câte unul, coaja de portocală, mixezi bine, apoi le adaugi în ingredientele uscate și amesteci. Continui frământarea cu mâinile până obții un aluat lipicios. Pui alunele și caisele și omogenizezi.

Presari făină pe blatul de lucru, răstorni aluatul, mai frămânți puțin și îl tai în două. Formezi două rulouri, le aplatizezi ușor și le așezi într-o tavă de cuptor, în care ai întins hârtie de copt.

Dai tava la cuptorul încins, 15-20 de minute. Scoți rulourile, le lași la răcit 15 minute, apoi, cu un cuțit bine ascuțit, le tai felii, pe diagonală, de aproximativ 1,5 cm grosime.

Așezi, din nou, biscuiții în tavă și îi mai coci încă 10 minute.