Biscuiți inimioară

biscuiti jpg

Când vrei să savurezi ceva dulce poți încerca acest preparat.

Ingrediente

150 g făină

1 linguriță praf de copt

75 g zahăr

75 g unt

1 gălbenuș

1 ou întreg

1 plic zahăr vanilat

150 g migdale

Pentru glazură:

150 g zahăr pudră

1 albuș

2 picături colorant alimentar roșu

Mod de preparare

Amesteci făina cu praful de copt, zahărul și zahărul vanilat, adaugi oul, gălbenușul, untul rece și migdalele măcinate. Frămânți aluatul rapid cu mâinile, îl modelezi sub formă de bilă, îl înfășori în folie de plastic și-l dai la frigider 30 de minute.

Pe blatul de lucru presărat cu făină, întinzi o foaie subțire din aluat și decupezi cu o formă specială inimioarele. Le așezi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, pe care o introduci în cuptorul preîncălzit și lași până ce biscuiții s-au rumenit ușor.

Pentru glazură, amesteci zahărul pudră cu albușul până obții o pastă groasă, dar fluidă. Adaugi colorant cât să obții o pastă roz, cu care decorezi fursecurile. Le lași să se usuce și le poți servi chiar și după două zile.