Brioșe de cacao cu prune
Brioșele de cacao cu prune sunt un desert delicios, care combină gustul intens al ciocolatei cu dulceața ușor acrișoară a prunelor. Sunt perfecte pentru a fi servite la micul dejun, la o gustare sau ca desert alături de o ceașcă de cafea sau ceai.
Ingrediente
10 prune spălate și tăiate jumătăți
Pentru aluat
200 g făină
180 g zahăr
2 ouă
2 linguri cacao
100 g unt topit
1/2 linguriță scorțișoară
1 linguriță rasă bicarbonat
120 g iaurt
1 praf de sare
jumătăți de miez de nucă
Mod de preparare
Presari peste jumătățile de prune scorțișoara și le lași deoparte.
Pentru aluat, amesteci făina cu cacaua și cu bicarbonatul și le cerni într-un bol. Separat, freci zahărul cu ouăle, cu sarea, apoi încorporezi iaurtul. Combini ingredientele uscate cu cele solide și adaugi untul, apoi omogenizezi.
Pui câte două linguri de aluat în formele de brioșe pregătite, așezi pe fiecare câte o jumătate de prună, apeși și pui deasupra miez de nucă.
Dai tava la cuptorul încins, până trece testul cu scobitoarea și nucile sunt rumenite.