Brioșe de cacao cu prune

Brioșele de cacao cu prune sunt un desert delicios, care combină gustul intens al ciocolatei cu dulceața ușor acrișoară a prunelor. Sunt perfecte pentru a fi servite la micul dejun, la o gustare sau ca desert alături de o ceașcă de cafea sau ceai.

briose de cacao cu prune jpg

Ingrediente

10 prune spălate și tăiate jumătăți

Pentru aluat

200 g făină

180 g zahăr

2 ouă

2 linguri cacao

100 g unt topit

1/2 linguriță scorțișoară

1 linguriță rasă bicarbonat

120 g iaurt

1 praf de sare

jumătăți de miez de nucă

Mod de preparare

Presari peste jumătățile de prune scorțișoara și le lași deoparte.

Pentru aluat, amesteci făina cu cacaua și cu bicarbonatul și le cerni într-un bol. Separat, freci zahărul cu ouăle, cu sarea, apoi încorporezi iaurtul. Combini ingredientele uscate cu cele solide și adaugi untul, apoi omogenizezi.

Pui câte două linguri de aluat în formele de brioșe pregătite, așezi pe fiecare câte o jumătate de prună, apeși și pui deasupra miez de nucă.

Dai tava la cuptorul încins, până trece testul cu scobitoarea și nucile sunt rumenite.