Brownie cu cartofi dulci
E momentul să-ți satisfaci pofta de desert într-un mod sănătos și echilibrat.
Ingrediente
2 cartofi dulci, mari
150 g curmale fără sâmburi
2 linguri cacao
80 ml ulei de cocos
½ linguriță praf de copt
100 g făină de cocos
sare
80 g fulgi de migdale
100 g ciocolată neagră, fără zahăr
Mod de preparare
Cureți cartofii, îi fierbi și îi zdrobești cu o furculiță. Într-un blender, pui cartofii dulci, curmalele și uleiul de cocos, și mixezi până obții o pastă omogenă.
Amesteci într-un bol făina de cocos, cacaua, praful de copt și sarea. Adaugi, treptat, pasta de cartofi dulci peste ingredientele uscate, amestecând până se combină totul. Pui jumătate din cantitatea de fulgi de migdale, adaugi ciocolata ruptă bucăți mici și amesteci până când sunt distribuite uniform.
Preîncălzești cuptorul, tapetezi o tavă cu hârtie de copt, torni aluatul în tavă, uniformizezi cu o spatulă, apoi presari deasupra fulgii de migdale rămași. Introduci tava în cuptor, coci aproximativ 30 de minute sau până când trece testul scobitorii. Scoți tava și lași prăjitura să se răcească complet înainte de a o tăia.