Budincă cu ness

budinca cu ness jpg

Cafeaua instant conține mai puțină cofeină decât cea obișnuită. O ceașcă de cafea instant conține între 30 și 90 mg de cofeină, comparativ cu cafeaua obișnuită, care conține între 70 și 140 mg.

Ingrediente pentru budincă cu ness

125 g zahăr

1 linguriță cafea instant

2 linguri apă clocotită

400 g lapte condensat

340 ml lapte

3 ouă

½ linguriță sare de mare

Cum faci budincă cu ness

Pui zahărul și cafeaua într-o cratiță mică, la foc mediu și amesteci până se topește zahărul. Când fierbe, dai focul la mediu și mai lași 5 minute până când se caramelizează. Împarți amestecul în 6 boluri termorezistente de 150 ml, le lași deoparte să se întărească și le așezi într-o tavă adâncă.

Bați laptele condensat, laptele, ouăle și sarea într-un bol. Printr-o sită fină, strecori totul în alt recipient, repetând de 2-3 ori, pentru a elimina bulele de aer. Torni câte 140 ml în fiecare bol.

Pui în tavă suficientă apă clocotită cât să ajungă la două treimi din pereții bolurilor. Lași la cuptor 25-30 de minute sau până când se întărește compoziția. Scoți tava din cuptor și lași formele să se răcească în apă 15 minute. Apoi, le scoți din tavă și le pui deoparte să se răcească complet.

Dai la frigider cel puțin 4 ore sau peste noapte, pentru a se întări. Pentru servire, folosești o paletă pentru a desprinde crema de pe pereții bolului și răstorni pe farfurie.