Budincă de caramel
Această budincă este un preparat foarte îndrăgit de elveţieni, care adoră dulciurile. Aşadar, află cum o poţi prepara!
Ingrediente
500 ml lapte fierbinte
30 g amidon
100 g zahăr
Pentru sosul caramel:
200 g zahăr
125 g smântână grasă
140 g unt, la temperatura camerei
Mod de preparare
Răstorni zahărul într-un vas și îl așezi pe foc. Amesteci și îl ții până devine arămiu, apoi torni laptele și omogenizezi. Lași la fiert până se dizolvă zahărul. Iei câteva linguri din amestec și torni peste amidon, amesteci și răstorni în vasul de pe foc.
Omogenizezi, mai lași să fiarbă câteva minute până se îngroașă și dai deoparte. Lași la răcorit, apoi torni budinca în vase speciale sau în cupe și dai la frigider cel puțin două ore.
Pentru sosul caramel, pui pe foc zahărul, lași să se topească, dai vasul deoparte de pe foc și adaugi untul. Amesteci bine până se topește și torni smântâna la temperatura camerei, omogenizezi și așezi vasul pe foc, amestecând continuu câteva minute. Dai de pe foc, lași la răcit.
Servești budinca decorată cu sosul caramel.