Budincă de caramel

budinca de caramel jpg

Această budincă este un preparat foarte îndrăgit de elveţieni, care adoră dulciurile. Aşadar, află cum o poţi prepara!

Ingrediente

500 ml lapte fierbinte

30 g amidon

100 g zahăr

Pentru sosul caramel:

200 g zahăr

125 g smântână grasă

140 g unt, la temperatura camerei

Mod de preparare

Răstorni zahărul într-un vas și îl așezi pe foc. Amesteci și îl ții până devine arămiu, apoi torni laptele și omogenizezi. Lași la fiert până se dizolvă zahărul. Iei câteva linguri din amestec și torni peste amidon, amesteci și răstorni în vasul de pe foc.

Omogenizezi, mai lași să fiarbă câteva minute până se îngroașă și dai deoparte. Lași la răcorit, apoi torni budinca în vase speciale sau în cupe și dai la frigider cel puțin două ore.

Pentru sosul caramel, pui pe foc zahărul, lași să se topească, dai vasul deoparte de pe foc și adaugi untul. Amesteci bine până se topește și torni smântâna la temperatura camerei, omogenizezi și așezi vasul pe foc, amestecând continuu câteva minute. Dai de pe foc, lași la răcit.

Servești budinca decorată cu sosul caramel.