Chec cu afine glazurat

chec cu afine jpg

Afinele sunt cea mai bună alegere dacă vrei să prepari un desert.

Ingrediente

1 cană afine spălate și scurse

5 ouă

4 linguri ulei

250 g făină

250 g zahăr

1 linguriță zeamă de lămâ

1 praf de sare

Pentru glazură:

1 albuș

125 g zahăr pudră

zeama de la ½ lămâie

1 praf de sare

Mod de preparare

Pui afinele într-un castron și le presari cu făină.Separi albușurile de gălbenușuri. Bați albușurile spumă cu zahărul și cu zeama de lămâie până se întăresc.

Separat, freci gălbenușurile cu uleiul.

Încorporezi, alternativ, în albușuri câte o lingură de făină în care ai pus sarea, apoi una de gălbenușuri și tot așa până termini ingredientele, apoi, ușor, cu o spatulă, adaugi afinele. Răstorni aluatul într-o tavă tapetată și o dai la cuptorul încins până trece testul scobitorii.

Pentru glazură, cerni de cel puțin două ori zahărul pudră, iar albușul îl folosești la temperatura camerei. Bați spumă albușul cu un praf de sare, apoi încorporezi, în mai multe etape, zahărul și zeama de lămâie.

Decorezi checul cu glazura și îl poți servi.