Chec cu căpșuni

chec cu capsuni jpg

Cum ar fi să profiţi de gustul şi aroma căpșunilor şi să le adaugi într-un chec pufos?

Ingrediente

5 ouă

1 cană făină

1 cană zahăr

4 linguri ulei

1 praf de sare

coajă de lămâie rasă

1/2 linguriță

zeamă de lămâie

esență de rom

500 g căpșuni

Mod de preparare

Speli și tai căpșunile, apoi le treci prin făină și le lași deoparte. Ții toate ingredientele la temperatura camerei.

Separi albușurile de gălbenușuri, pui zeama de lămâie în albușuri, le mixezi spumă, apoi încorporezi, în ploaie, zahărul și continui să bați până când devin ferme.

Separat, freci gălbenușurile cu uleiul până când obții o cremă ca o maioneză. Încorporezi, alternativ, în albușuri o lingură de făină, amesteci, apoi una de gălbenușuri și amesteci. Procedezi astfel până le termini. Adaugi sarea, coaja de lămâie și esență de rom după gust, apoi încorporezi, cu mișcări ușoare, căpșunile.

Tapetezi o tavă de chec, răstorni aluatul și dai tava la cuptorul încins până trece testul scobitorii. Decorezi checul după imaginație.