Chec cu căpșuni
Checul cu căpșuni este un desert simplu dar delicios.

Ingrediente
3 ouă
200 g zahăr
200 ml ulei
300 g făină
1 plic praf de copt
1 linguriță esență de vanilie
200 g căpșuni proaspete
100 ml lapte
1 praf de sare
Mod de preparare
Preîncălzești cuptorul. Cureți căpșunile de codițe și le tai.
Într-un bol mare, bați ouăle cu zahărul până obții o cremă pufoasă. Torni uleiul și laptele în compoziția de ouă și amesteci bine.
Într-un alt bol, pui făina, praful de copt și sarea, apoi le cerni. Încorporezi, treptat, amestecul de făină în bolul cu ouă și amesteci până obții un aluat omogen. Adaugi esența de vanilie și amesteci din nou. Pui căpșunile în aluat.
Torni aluatul într-o formă de chec unsă și tapetată cu făină și dai la cuptor aproximativ 40 de minute sau până trece testul scobitorii.
Scoți din cuptor și lași checul să se răcească în formă 10 minute, apoi îl pui cu grijă pe un tocător de lemn să se răcească complet.