Chec cu vanilie

chec cu vanilie jpg

Această reţetă de chec cu vanilie este un desert care se prepară repede şi este foarte gustos.

Ingrediente pentru chec cu vanilie

300 g făină

250 g zahăr

4 ouă

200 g unt, la temperatura camerei

2 lingurițe praf de copt

½ linguriță sare

150 ml lapte bătut

2 lingurițe extract de vanilie

½ linguriță sare

100 g nuci tocate

Pentru decor: 50 g zahăr pudră

Cum faci chec cu vanilie

Cu ajutorul unui mixer, bați untul, vanilia și zahărul 4 minute sau până când capătă o consistență pufoasă. Adaugi gălbenușurile, unul câte unul, până la omogenizare.

Într-un castron, cerni făina de trei ori, praful de copt și sarea. Adaugi treptat amestecul de făină în amestecul de unt, nucile tocate, alternând cu laptele bătut.

Albușurile le bați spumă, apoi le încorporezi în aluat.

Torni aluatul într-o formă specială de prăjitură unsă cu puțin unt și o introduci în cuptor aproximativ o oră. Lași checul să se răcească complet, apoi îl decorezi cu zahăr pudră turnat în ploaie, uniform.