Chec zebră

Deserturile sunt bucuria celor mici de Crăciun, dar nici cei mari nu pot rezista aromelor inconfundabile care umplu casa. Vă prezentăm o reţetă de chec-zebră, potrivită pentru zilele de Sărbători petrecute în familie.
Dificultate medie/Preparare: 1 h 20'/1 chec
Ingrediente:
320 g făină
200 g unt
160 g smântână
260 g zahăr
6 ouă
8 g praf de copt
50 g cacao pudră
Pentru glazură
1 albuş
150 g zahăr pudră
2 linguriţe zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Baţi untul moale cu zahărul. Adaugi ouăle şi continui să mixezi. Pui smântâna şi baţi până obţii o compoziţie omogenă. Adaugi făina cernută cu praful de copt.
Împarţi aluatul în două părţi egale. Într-una pui pudra de cacao. Pregăteşti o tavă de chec din silicon. Torni câte o lingură din fiecare aluat, alternând, până termini toată compoziţia. Coci checul 45-50 de minute la 180 °C.
Pentru glazură, freci albuşul folosind o lingură de lemn. Adaugi treptat zahărul pudră. Când obţii o cremă consistentă şi groasă, pui zeama de lămâie. Torni glazura peste checul răcit pe care-l dai la frigider 2-3 ore.
FOTO: Profimedia