Cheesecake

1366026560 4438cheseecake jpeg

Ingrediente: Pentru blat: 300 g biscuiţi digestivi, 50 g zahăr, 100 g unt, 1 linguriţă scorţişoară, 50 g miez de nucă

Pentru umplutură: 450 g cremă de brânză, 150 g zahăr, 3 ouă, 200 ml smântână dulce, 1 plic gelatină, 1 praf de sare, 3 linguri gem de fructe de pădure

Pentru decor: 400 ml Hulala

Mod de preparare:Numar porţii: 6 Timp de preparare: 45 min Dificultate: mică

Sfărâmi biscuiţii până obţii un pesmet. Adaugi untul topit, zahărul, scorţişoara, nuca măcinată şi amesteci să se omogenizeze. Pui compoziţia într-o formă rotundă sau de tartă unsă. Presezi bine amestecul de biscuiţi de fundul şi pereţii laterali ai formei. Acoperi cu o folie de plastic şi laşi la rece.

Baţi ouăle cu zahărul şi le pui pe baie de aburi. Laşi până se îngroaşă, amestecând continuu, după care dai să se răcească. Pui gelatina la înmuiat în apă rece circa 30 de minute, apoi o topeşti la bain-marie, fără să dea în clocot. Laşi să se răcorească.

Baţi brânza cu mixerul până devine spumoasă, adaugi treptat gelatina, crema de ouă, sarea, smântâna şi mixezi până când crema e spumoasă. Torni crema de brânză peste blatul de biscuiţi, dai la rece până se întăreşte, după care întinzi un strat subţire de gem şi deasupra un strat de frişcă. Laşi din nou la rece două ore.