Cheesecake cu ghimbir

1 cheesecake cu ghimbir jpg jpeg

Dacă cheesecake-ul este desertul tău preferat, atunci vei iubi această reţetă. Se prepară simplu, trebuie doar să striveşti nişte biscuiţi şi să baţi ouăle, zahărul şi crema de brânză. Aroma inedită este dată, în acest caz, de ghimbirul adăugat în compoziţie.

Ingrediente

  • Biscuiţi simpli
  • 75 g de unt
  • 200 g cremă de brânză
  • 3 linguri de smântână lichidă
  • 2 ouă
  • 50 g de zahăr
  • 1 bucată de ghimbir proaspăt
  • dulceaţă de căpşuni

Prima dată se prepară blatul din biscuiţi, care reprezintă baza cheesecake-ului. Pentru a face acest lucru, striviţi biscuiţii şi adăugaţi untul topit. Folosiţi o tavă cu margini detaşabile şi puneţi în ea amestecul obţinut, întins pe toată suprafaţa. 

Apoi, adăugaţi ouăle, zahărul, smântâna lichidă şi crema de brânză într-un bol şi amestecaţi bine. Când amestecul este omogen, adăugaţi ghimbirul răzuit pe răzătoarea mică. Turnaţi acest amestec peste blatul din biscuiţi. Se coace într-un cuptor preîncălzit la 200 ° C pentru aproximativ 30 de minute.

Asiguraţi-vă că nu coaceţi prea tare prăjitura, astfel încât să nu se usuce. La final, se scoate din cuptor şi se lasă la răcit, timp în care se adaugă stratul de dulceaţă deasupra (opţional).

Se serveşte rece. Poftă bună!