Cheesecake cu ghimbir

1 cheesecake cu ghimbir jpg jpeg

Dacă cheesecake-ul este desertul tău preferat, atunci vei iubi această reţetă. Se prepară simplu, trebuie doar să striveşti nişte biscuiţi şi să baţi ouăle, zahărul şi crema de brânză. Aroma inedită este dată, în acest caz, de ghimbirul adăugat în compoziţie.

Ingrediente

  • Biscuiţi simpli
  • 75 g de unt
  • 200 g cremă de brânză
  • 3 linguri de smântână lichidă
  • 2 ouă
  • 50 g de zahăr
  • 1 bucată de ghimbir proaspăt
  • dulceaţă de căpşuni

Prima dată se prepară blatul din biscuiţi, care reprezintă baza cheesecake-ului. Pentru a face acest lucru, striviţi biscuiţii şi adăugaţi untul topit. Folosiţi o tavă cu margini detaşabile şi puneţi în ea amestecul obţinut, întins pe toată suprafaţa. 

Apoi, adăugaţi ouăle, zahărul, smântâna lichidă şi crema de brânză într-un bol şi amestecaţi bine. Când amestecul este omogen, adăugaţi ghimbirul răzuit pe răzătoarea mică. Turnaţi acest amestec peste blatul din biscuiţi. Se coace într-un cuptor preîncălzit la 200 ° C pentru aproximativ 30 de minute.

Asiguraţi-vă că nu coaceţi prea tare prăjitura, astfel încât să nu se usuce. La final, se scoate din cuptor şi se lasă la răcit, timp în care se adaugă stratul de dulceaţă deasupra (opţional).

Se serveşte rece. Poftă bună!



Recente

paine seminte shutterstock 334226324 jpg
dulce de leche shutterstock 1929541541 jpg
gyros porc shutterstock 1170503389 jpg
butter chicken shutterstock 1925196947 jpg
mamaliga jandarm shutterstock 1995493811 jpg
feta shutterstock 701040340 jpg
banana bread shutterstock 1727806357 jpg
tort fraisier shutterstock 2154103991 jpg
chec aperitiv shutterstock 205392097 jpg
langosi shutterstock 1894511545 jpg
paine masline shutterstock 2094964810 jpg
coperta click pofta buna jpg
gadgeturi jpg
shaorma shutterstock 2066565668 jpg
flori de salcâm shutterstock 1444110374 jpg
supa crema sparabghel shutterstock 1452134936 jpg
turta jpg
tort83 jpg
tort8 png
inghetata jpg