Cheesecake cu mac și ciocolată
Cheesecake-ul cu mac și ciocolată este un desert delicios, cu un echilibru perfect între textura cremoasă a brânzei, crocantul semințelor de mac și aroma intensă a ciocolatei.

Ingrediente
100 g mac
200 ml lapte
1 lămâie
50 g stafide
30 ml unt topit
3 ouă
150 ml smântână dulce
2 linguri făină
4 linguri zahăr
500 g brânză dulce de vaci
Pentru glazură
200 g ciocolată neagră
70 ml smântână
Pentru început, prepari macul. Îl așezi pe foc împreună cu laptele, amesteci constant până se îngroașă, atât cât să-l poți întinde și-l dai deoparte, la răcorit.
Treci brânza de vaci printr-o sită, ca să fie foarte fină. Într-un robot de bucătărie sau într-un castron, amesteci brânza de vaci cu zahărul, cu coaja rasă și zeama de lămâie, și mixezi până când amestecul devine omogen. Adaugi untul, amesteci, încorporezi ouăle unul câte unul, smântâna, omogenizezi, apoi torni făina în ploaie. Amesteci cu o paletă de sus în jos și adaugi stafidele.
Tapetezi o formă de cozonac cu hârtie de copt și răstorni amestecul, nivelezi, întinzi macul și dai tava la cuptor, aproximativ o oră. Oprești focul și ții prăjitura în cuptor, cu ușa întredeschisă, 30 de minute, apoi o scoți, o lași să se răcească bine, indicat ar fi peste noapte.
Scoți cheesecake-ul din tavă pe un grătar.
Pentru glazură, încingi smântâna, topești în ea ciocolata, amesteci până se dizolvă complet, apoi o torni peste cheescake și nivelezi. Dai la rece pentru a se închega, apoi servești