Clătite cu căpșuni

clatite cu capsuni jpg

Copiii sunt cei mai fericiţi atunci când vine vorba de clătite cu căpşuni, desertul aşteptat al primăverii.

Ingrediente

1 cană făină

4 ouă

1 linguriță bicarbonat de sodiu

300 ml lapte

2 linguri zahăr

2 linguri unt topit

1 pliculeț zahăr vanilat

1 praf de sare

smântână, pentru servit

dulceață de căpșuni

căpșuni proaspete

Mod de preparare

Separi albușurile de gălbenușuri. Bați gălbenușurile cu zahărul tos și cu cel vanilat, și cu laptele, până se topește zahărul. Separat, amesteci făina cu sarea și cu bicarbonatul, apoi le încorporezi, în ploaie, în gălbenușuri. Omogenizezi bine.

Bați spumă tare albușurile cu un praf de sare, apoi, cu o paletă, le încorporezi în aluat, apoi, în fir subțire, torni untul topit și omogenizezi aluatul.

Încingi o tigaie nonaderentă, o ungi cu puțin ulei, torni aluat cu o lingură sau cu un polonic mic și coci clătitele pe ambele părți. Le lași foarte puțin la răcit.

Le montezi pe o farfurie: pui un strat de clătite, un strat de smântână și căpșuni tocate. La final, ornezi cu căpșuni proaspete și dulceață de căpșuni.