Clătite cu căpșuni
Copiii sunt cei mai fericiţi atunci când vine vorba de clătite cu căpşuni, desertul aşteptat al primăverii.
Ingrediente
1 cană făină
4 ouă
1 linguriță bicarbonat de sodiu
300 ml lapte
2 linguri zahăr
2 linguri unt topit
1 pliculeț zahăr vanilat
1 praf de sare
smântână, pentru servit
dulceață de căpșuni
căpșuni proaspete
Mod de preparare
Separi albușurile de gălbenușuri. Bați gălbenușurile cu zahărul tos și cu cel vanilat, și cu laptele, până se topește zahărul. Separat, amesteci făina cu sarea și cu bicarbonatul, apoi le încorporezi, în ploaie, în gălbenușuri. Omogenizezi bine.
Bați spumă tare albușurile cu un praf de sare, apoi, cu o paletă, le încorporezi în aluat, apoi, în fir subțire, torni untul topit și omogenizezi aluatul.
Încingi o tigaie nonaderentă, o ungi cu puțin ulei, torni aluat cu o lingură sau cu un polonic mic și coci clătitele pe ambele părți. Le lași foarte puțin la răcit.
Le montezi pe o farfurie: pui un strat de clătite, un strat de smântână și căpșuni tocate. La final, ornezi cu căpșuni proaspete și dulceață de căpșuni.