Crepes suzette

crepes suzette jpg

Crepes Suzette ar fi fost inventate de un picolo de 15 ani, la celebra Café de Paris din Monte Carlo, în 1895.

Ingrediente

200 g făină

2 ouă

100 ml apă minerală

150 ml lapte

1 lingură zahăr

coaja rasă de la 1 portocală

25 g unt topit sau ulei

1 praf de sare

Pentru sosul de portocale

2 portocale

75 g unt

5 linguri zahăr

feliuțe de portocale, pentru servit

zahăr pudră, pentru servit

Mod de preparare

Amesteci făina cu ouăle bătute, cu zahărul, cu sarea, cu apa minerală și omogenizezi. Torni laptele și untul, în fir subțire și continui să amesteci. Omogenizezi aluatul și îl lași 10-15 minute deoparte.

Pentru sos, razi coaja portocalelor și le storci. Pui untul într-o tigaie și după ce s-a topit, răstorni zahărul și amesteci continuu câteva minute, apoi torni sucul de portocale, mai ții alte câteva minute și oprești focul. Încorporezi în sos și puțină coajă de portocală.

Coci clătitele într-o tigaie antiaderentă, unsă cu puțin unt și le lași la răcorit.

Împăturești clătitele în patru, le treci prin sosul de portocale și le așezi pe farfurie.

Le servești stropite din belșug cu sos, cu feliuțe de portocală și decorate cu zahăr pudră.