Crumble cu mere și mac

Dacă eşti în căutarea unei noi reţete de desert inedit, iată recomandarea noastră.
Ingrediente
Pentru aluat:
300 g făină
150 g zahăr
250 g unt, la temperatura camerei
1 ou 1 praf sare
Pentru umplutură:
3 mere mari
200 g smântână grasă
150 g zahăr
100 g mac
150 ml lapte fulgi de migdale, pentru ornat
Mod de preparare
Cerni 250 g de făină într-un bol adânc, adaugi untul, oul, sarea și zahărul și frămânți bine până obții un aluat neted pe care îl împarți în două. Dintr-o bucată faci o bilă pe care o dai la frigider înfășurată în folie alimentară, 30 de minute. Restul aluatului îl frămânți cu cele 50 g de făină rămase, repeți procedura și dai la frigider 30 de minute.
Ungi formele cu puțin ulei sau unt, întinzi pe un blat de lucru bila de aluat cu făină mai puțină și decupezi în forma vaselor. Așezi aluatul în fiecare formă, îl modelezi pe pereți, îl înțepi cu furculița în mai multe locuri și-l dai la frigider până la umplere.
Speli merele, le cureți de coajă și de cotor și le tai cuburi mici.
Pui pe foc laptele, iar când clocotește adaugi zahărul și amesteci să nu se lipească. La final, pui macul și dai la răcit.
Scoți formele din frigider, ungi fiecare aluat cu smântână, pui merele și crema de lapte cu mac. Scoți aluatul cu mai multă făină de la frigider, îl fărâmițezi și îl pui deasupra fiecărei forme.
Dai la cuptor aproximativ 35 de minute, până se rumenesc. Servești cu fulgi de migdale deasupra sau cu înghețată de vanilie.