Cum faci cea mai bună dulceaţă de portocale

reteta dulceata de portocale jpg jpeg

Iarna înseamnă, fără doar şi poate, şi miros aromat de portocale, însă dulceaţa de portocale este ideală pentru a fi savurată în această perioadă, mai ales că are un gust acrişor.

Ingrediente necesare:

- un kilogram de portocale - două lămâi - 800 de grame de zahăr - 500 de ml de apă - două pliculeţe de zahăr vanilinat

Mod de preparare:

Curăţă portocalele de coajă cât mai subţire, fără a desprinde şi partea albă. Taie mărunt coaja curăţată şi pune apa la fiert.

Când apa e fierbinte, însă nu fierbe, stinge focul şi pune coaja tocată mărunt. Aşteaptă zece minute la fiert, apoi strecoar-o. Adaugă şi zahărul şi dă totul în clocot, amestecând puţin.

Curăţă portocalele de coaja albă, taie-le bucăţele, iar apoi stoarce zeama de lămâi şi toarn-o peste portocale.

În momentul în care siropul s-a îngroşat, pune coaja înapoi în cratiţă, aşteaptă cinci minute, iar apoi adaugă fructele şi zahărul vanilinat. Spumează pieliţele care se desprind de pe portocale.

Fierbe totul timp de o oră, iar apoi pune dulceaţa în borcane şi închide-le ermetic. Întoarce-le şi lasă-le să se răcească. 



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg