Cum faci cel mai bun tort diplomat. Nu trebuie să lipsească de pe masa de Revelion

1 tort diplomat jpg jpeg

N-a mai rămas mult timp până la Revelion, iar de pe masa ta n-ar trebui să lipsească tortul. Anul acesta, însă, îţi propunem tortul diplomat, un desert uşor de preparat şi super delicios.

Tort diplomat - ingrediente necesare pentru blat:

- 250 grame de zahăr

- patru ouă

- 125 ml de ulei

- 250 de grame de făină

- un praf de copt

- zeama obţinută dintr-o lămâie

- un plic cu zahăr vanilat

- ulei şi făină pentru tapetat forma

Tort diplomat - ingrediente necesare pentru cremă:

- 200 ml de lapte

- şase gălbenuşuri

- şase linguri cu zahăr

- 500 ml de frişcă bătută

- patru linguriţe rase cu gelatină

- o ceaşcă cu apă

- portocale

Tort diplomat - mod de preparare:

Amestecă ouăle cu zahărul şi cu zahărul vanilat până când compoziţia creşte în volum. Ulterior adaugă uleiul, făina, coaja de portocală şi praful de copt stins cu zeamă de lămâie. Amestecă alte două minute, iar apoi toarnă compoziţia într-o cratiţă cu diametru de 25 de cm unsă cu ulei. Dă-o la cuptor pentru 45 de minute. Verifică dacă este copt cu ajutorul unei scobitori.

Pentru a prepara crema trebuie să amesteci apă fierbinte cu gelatină până când se dizolvă. 

Într-o cratiţă, la foc mic, amestecă cele şase gălbenuşuri, zahărul şi laptele. Amestecă continuu până se îngroaşă şi se topeşte zahărul. Adaugă apoi gelatina dizolvată şi lasă să se răcească. Când este rece, adaugă frişca bătută şi amestecă uşor. Dă crema la frigider aproximativ o oră.

Pentru a monta tortul trebuie să storci două portocale, iar pe restul să le tai în rondele. Îmbracă o cratiţă în folie de plastic, după care taie blatul în trei felii egale.

Pune felii de portocală pe fundul şi pe pereţii cratiţei, iar apoi pune cremă cât să le acopere bine. Pune o felie de blat însiropată cu suc de portocale şi amestecat cu zahăr, după care adaugă cremă şi portocale. Adaugă blatul, cealată parte de cremă şi ultima felie de blat. Acoperă tortul cu celofan şi ţine la frigider minim două ore. Răstoarnă cu grijă tortul pe platou.

Extra tips: Poţi folosi orice fructe, de la căpşune, banane, până la ananas, mango ori orice altceva. 

Poftă bună!

Sursa foto:

prajituria.ro



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg