Deliciu cu brânză şi stafide

deliciu cu branza jpeg

Acest desert cu brânză, stafide şi lămâie îi va încântă atât pe cei mici, cât şi pe cei mari. E un deliciu perfect la micul dejun, dar şi o gustare delicioasă pentru după-amiază. Iată de ce ingrediente ai nevoie!

Ingrediente

250 g zahăr 50 g unt 100 g făină 1 praf de copt 1 praf de sare 5 ouă 450 g brânză de vaci (bine scursă) coaja rasă de la o lămâie 3 linguri zeamă de lămâie 150 ml smântână 75 g stafide galbene (hidratate în 2 linguri rom) 1 lingură zahăr pudră

Preparare

Mixezi brânza cu untul şi cu un praf de sare până devine cremoasă, adaugi 200 g zahăr, gălbenuşurile pe rând, coaja şi zeama de lămâie, smântâna, stafidele (hidratate timp de 15 minute în 2 linguri rom), apoi făina cernută cu praful de copt.

Separat, mixezi albuşurile spumă tare cu restul de zahăr şi le încorporezi delicat în compoziţie, amestecând cu o lingură de lemn, de jos în sus pentru a păstra compoziţia cât mai bine aerată.

Torni compoziţia într-o formă rotundă de tort detaşabilă, tapetată cu folie specială de copt şi o introduce în cuptorul bine încins, pentru circa 50 de minute, până când este frumos rumenită deasupra şi trece testul cu scobitoarea.

Laşi prăjitura să se răcească în cuptor, apoi o aşezi pe un platou, o porţionezi şi o serveşti, decorată cu frunze verzi de mentă.