Deliciu cu mere şi bezea

1366886924 207deliciu 20cu 20mere 20si 20bezea jpeg

Bezeaua transformă orice desert într-un răsfăţ total! Merele prind o savoare minunată dacă sunt coapte. Adaugă un pic de vanilie, ouă proaspete, dar nu uita de dragoste. Nu mai e nevoie să-ţi spunem că cele mai bune deserturi ies atunci când sunt făcute cu pasiune pentru cei dragi.

Ingrediente:

Pentru aluat: 650 g făină, 1 pachet margarină, 4 gălbenuşuri, 1 cană cu zahăr, 1 pachet praf de copt, 1 esenţă vanilie, 100 g pesmet

Pentru umplutură: 1 1/2 kg mere, 1 lămâie mare, 1 cană cu zahăr

Pentru bezea: 4 albuşuri, 6 linguri zahăr, 1 lămâie pentru decor, frunze de mentă pentru decor

Mod de preparare:

Speli merele, le cureţi de coajă şi de seminţe şi le dai pe răzătoare. Într-un castron mare, pui merele, zahărul, coaja şi zeama de la o lămâie, amesteci şi laşi 30 de minute. Pentru aluat, amesteci toate ingredientele şi frămânţi până ce se formează un aluat potrivit de tare, pe care îl laşi 10 minute la temperatura camerei.

Într-o tavă, întinzi aluatul cu mâna, presari pesmetul, pui merele şi dai la cuptor pentru 30-40 de minute. Pentru bezea, baţi albuşurile spumă, adaugi zahărul şi o lingură de zeamă de lămâie şi baţi în continuare până ce se topeşte zahărul.

Scoţi plăcinta, întinzi bezea ua pe toată suprafaţa şi mai dai la cuptor, la foc mic, pen tru încă 10 minute. Se ser veşte rece, decorată cu frun ze de mentă şi cu felii de lă mâie. 4 albuşuri 6 linguri zahăr 1 lămâie pentru decor frunze de mentă pentru decor