Deliciu la pahar

deliciu la pahar jpg

Zmeura este delicioasă consumată simplu, proaspătă dar este la fel de bună și în deserturi.

Ingrediente

200 g smântână pentru frișcă

300 ml apă

50 g zahăr pudră

500 g zmeură proaspătă

2 linguri zahăr tos

1 pliculeț gelatină

zmeură, pentru ornat

Mod de preparare

Prepari gelatina conform indicațiilor de pe ambalaj.

Pentru jeleu, așezi pe foc o crăticioară în care ai pus apa și zahărul tos. Amesteci până se topește, apoi adaugi zmeura zdrobită și gelatina. Ții pe foc până începe să fiarbă și dai deoparte, la răcit, să se închege jeleul.

Bați smântâna rece cu zahărul pudră până devine fermă.

Așezi în paharele tale preferate desertul astfel: un strat de jeleu, unul de frișcă și tot așa. Le ornezi cu zmeură proaspătă și le dai la rece.