Dulceață de vișine
Este timpul să faci loc în cămară pentru cele mai gustoase dulceţuri.
Ingrediente
1 kg vișine fără sâmburi
600 g zahăr
1 l apă
1 baton de scorțișoară
coaja de la 1 lămâie
Mod de preparare
Speli vișinele, îndepărtezi sâmburii și le pui într-un bol mare.
Prepari siropul: într-o cratiță mare, amesteci zahărul cu apa, adaugi batonul de scorțișoară și coaja de lămâie. Fierbi la foc mediu, amestecând până când zahărul se dizolvă complet. Lași siropul să fiarbă 5 minute pentru a infuza aromele.
Adaugi vișinele în sirop și le fierbi la foc mic 10-15 minute, până când vișinele devin moi, dar își păstrează forma. Scoți batonul de scorțișoară și coaja de lămâie, apoi torni dulceața în borcane sterilizate. Pui capacele și întorci borcanele cu susul în jos pentru 5 minute, apoi le lași să se răcească complet.