Fursecuri cu mac
Fursecurile cu mac sunt perfecte pentru a fi savurate alături de un ceai parfumat sau o cafea aromată.

Ingrediente
1-2 linguri mac
150 g făină
1/2 linguriță praf de copt
150 g unt moale
5 linguri zahăr
coaja și zeama de la 1 lămâie
esență de vanilie
1 praf de sare
Mod de preparare
Combini toate ingredientele uscate: făina, zahărul, macul, praful de copt și sarea, amesteci, apoi adaugi untul moale, zeama și coaja de lămâie, și frămânți până obții un aluat omogen și nelipicios. Îl înfășori în folie alimentară și îl dai la congelator 30 de minute.
Scoți aluatul, îl rulezi și-l tai felii de aproximativ un centimetru pe care le tai cu o formă rotundă.
Întinzi hârtie de copt într-o tavă de cuptor și așezi fursecurile la distanță între ele. Le dai la cuptorul preîncălzit și le ții aproximativ 15 minute.