Galetă cu piersici

Ai poftă de un super desert? Atunci această galetă cu piersici este perfectă pentru tine.
Ingrediente
Pentru aluat:
2 lingurițe zahăr
150 g făină
2-3 linguri apă rece
1 praf sare
100 g unt de la congelator
Pentru umplutură:
2 linguri zahăr
500 g piersici spălate și tăiate feliuțe
scorțișoară, după gust
înghețată de vanilie, pentru servit
zahăr pudră, pentru decor
1 gălbenuș, pentru uns
1-2 linguri pesmet
Mod de preparare
Pui într-un robot de bucătărie toate ingredientele pentru aluat, mai puțin apa, și mixezi până obții un aluat nisipos, apoi torni, pe rând, lingurile cu apă, până când aluatul începe să se lege. Îl scoți, îl strângi într-o bilă, îl înfășori în folie alimentară și îl dai la congelator cel puțin o oră.
Așezi feliile de piersici într-un bol, le amesteci cu zahărul și cu scorțișoara și lași puțin să se întrepătrundă aromele.
Scoți aluatul, îl întinzi cu sucitorul, presari pesmetul, așezi piersicile, lăsând marginile libere de aproximativ 5 centimetri. Pliezi marginile, le ungi cu gălbenușul bătut, așezi galeta într-o tavă în care ai întins hârtie de copt și o dai la cuptorul încins, până se rumenește frumos.
O servești decorată cu zahăr pudră și cu înghețată de vanilie.