Galetă cu piersici

galeta cu piersici jpg

Ai poftă de un super desert? Atunci această galetă cu piersici este perfectă pentru tine.

Ingrediente

Pentru aluat:

2 lingurițe zahăr

150 g făină

2-3 linguri apă rece

1 praf sare

100 g unt de la congelator

Pentru umplutură:

2 linguri zahăr

500 g piersici spălate și tăiate feliuțe

scorțișoară, după gust

înghețată de vanilie, pentru servit

zahăr pudră, pentru decor

1 gălbenuș, pentru uns

1-2 linguri pesmet

Mod de preparare

Pui într-un robot de bucătărie toate ingredientele pentru aluat, mai puțin apa, și mixezi până obții un aluat nisipos, apoi torni, pe rând, lingurile cu apă, până când aluatul începe să se lege. Îl scoți, îl strângi într-o bilă, îl înfășori în folie alimentară și îl dai la congelator cel puțin o oră.

Așezi feliile de piersici într-un bol, le amesteci cu zahărul și cu scorțișoara și lași puțin să se întrepătrundă aromele.

Scoți aluatul, îl întinzi cu sucitorul, presari pesmetul, așezi piersicile, lăsând marginile libere de aproximativ 5 centimetri. Pliezi marginile, le ungi cu gălbenușul bătut, așezi galeta într-o tavă în care ai întins hârtie de copt și o dai la cuptorul încins, până se rumenește frumos.

O servești decorată cu zahăr pudră și cu înghețată de vanilie.