Gogoși cu dulceață

Gogoșile cu dulceață sunt un desert clasic, iubit de toată lumea, cu un interior moale și pufos.

gogosi cu dulceata jpg

Ingrediente

500 g făină

7 g drojdie uscată

250 ml lapte călduț

3 linguri zahăr

2 ouă

50 g unt topit

1 linguriță coajă rasă de lămâie

sare

1 pliculeț zahăr vanilat

ulei vegetal, pentru prăjit

zahăr pudră, pentru decor

250 g dulceață de căpșuni

Mod de preparare

Amesteci drojdia uscată cu o lingură de zahăr și cu puțin lapte, omogenizezi și o lași deoparte. Cerni făina într-un vas încăpător, faci o gropiță în mijlocul ei și torni ouăle frecate bine cu sarea, cu restul de zahăr și cu laptele.

Amesteci și pui drojdia, coaja de lămâie și zahărul vanilat, apoi începi să frămânți. După ce aluatul este bine legat, încorporezi untul, în fir subțire și continui frământarea până când obții un aluat nelipicios. Acoperi și-l lași la dospit până își dublează volumul.

Presari făină pe blatul de lucru, întinzi aluatul și formezi gogoșile cu o formă specială sau cu gura unui pahar. Le lași să se mai odihnească aproximativ 20 de minute, apoi le prăjești într-o cantitate mare de ulei încins.

Le scoți pe șervețele absorbante. Cu ajutorul unui poș, le umpli cu dulceață și, după ce s-au răcorit, le pudrezi cu zahăr.