Gogoși cu mere

gogosi cu mere jpg

Reţeta de gogoşi cu mere şi scorţişoară se prepară repede şi va fi un desert adorat de toată familia.

Ingrediente

4 mere

500 g făin

250 ml lapte

2 linguri zahăr

ulei, pentru prăjit

1 pliculeț zahăr vanilat

1 praf sare

1 ou

zahăr pudră, pentru decor

1 pliculeț drojdie

Mod de preparare

Speli merele, le cureți, le dai prin răzătoare, le storci bine și le lași deoparte.

Amesteci făina cu drojdia. Combini laptele călduț cu zahărul, adaugi oul, praful de sare, zahărul vanilat, merele rase, omogenizezi și încorporezi făina în care ai pus drojdia în ploaie. Frămânți aluatul, apoi îl acoperi și îl lași la dospit

Presari făină pe blatul de lucru și mai frămânți puțin aluatul, apoi modelezi gogoșile sub formă de inele. Le mai ții acoperite cel puțin 30 de minute.

Prăjești gogoșile în baie de ulei și le scoți pe șervețele absorbante. Le servești decorate cu zahăr pudră.