Granita de cireșe
Este un desert ideal pentru zilele de vară, este foarte sănătos şi se face super rapid.
Ingrediente
500 g cireșe
1 linguriță extract de vanilie
150 g zahăr
300 ml apă
sucul de la 1 lămâie
frunze de mentă, pentru decor
Mod de preparare
Speli bine cireșele, îndepărtezi sâmburii și le tai jumătăți.
Amesteci zahărul cu apa într-un vas mic. Pui vasul pe foc mediu și amesteci până când zahărul se dizolvă complet. Lași siropul să se răcească.
Într-un blender, pui cireșele și sucul de lămâie. Mixezi până obții un piure fin, pe care îl strecori printr-o sită fină pentru a îndepărta cojile.
Torni siropul de zahăr răcit peste piureul de cireșe, adaugi extractul de vanilie și amesteci bine, apoi îl torni într-o tavă pe care o dai la congelator.
Din 30 de minute în 30 de minute, scoți tava din congelator și amesteci cu o furculiță, răzuind cristalele de gheață formate pe margini spre centrul tăvii. Repeți acest proces până când granita capătă o consistență granulară, specifică. Acest proces va dura 3-4 ore.
Cu ajutorul unei furculițe, răzuiești granita de cireșe pentru a forma fulgi de gheață fini. Împarți granita în pahare individuale. Decorezi cu frunze de mentă.