Granita de cireșe

granita de cirese jpg

Este un desert ideal pentru zilele de vară, este foarte sănătos şi se face super rapid.

Ingrediente

500 g cireșe

1 linguriță extract de vanilie

150 g zahăr

300 ml apă

sucul de la 1 lămâie

frunze de mentă, pentru decor

Mod de preparare

Speli bine cireșele, îndepărtezi sâmburii și le tai jumătăți.

Amesteci zahărul cu apa într-un vas mic. Pui vasul pe foc mediu și amesteci până când zahărul se dizolvă complet. Lași siropul să se răcească.

Într-un blender, pui cireșele și sucul de lămâie. Mixezi până obții un piure fin, pe care îl strecori printr-o sită fină pentru a îndepărta cojile.

Torni siropul de zahăr răcit peste piureul de cireșe, adaugi extractul de vanilie și amesteci bine, apoi îl torni într-o tavă pe care o dai la congelator.

Din 30 de minute în 30 de minute, scoți tava din congelator și amesteci cu o furculiță, răzuind cristalele de gheață formate pe margini spre centrul tăvii. Repeți acest proces până când granita capătă o consistență granulară, specifică. Acest proces va dura 3-4 ore.

Cu ajutorul unei furculițe, răzuiești granita de cireșe pentru a forma fulgi de gheață fini. Împarți granita în pahare individuale. Decorezi cu frunze de mentă.