Guguluf cu morcovi

Guguluful cu morcovi este un desert minunat, ușor de preparat, care combină dulceața naturală a morcovilor cu o textură fină și pufoasă.

guguluf cu morcovi jpg

Ingrediente

250 g morcovi, dați prin răzătoarea mică

4 ouă

4 linguri ulei

250 g făină

200 g zahăr

scorțișoară, după gust

1 linguriță bicarbonat

1 praf de sare

Pentru glazură

400 g ciocolată neagră

75 g unt

Pentru decor

100 g ciocolată neagră rasă

Mod de preparare

Separi albușurile de gălbenușuri și bați spumă albușurile. Adaugi zahărul în ploaie și continui să bați. Separat, combini făina cu bicarbonatul și cu scorțișoara, freci gălbenușurile cu uleiul, apoi încorporezi în albușuri, pe rând, lingură cu lingură, făina, morcovii și gălbenușurile, până se omogenizea ză aluatul. Îl răstorni într-o formă de guguluf sau într-una de chec tapetată și-l coci până trece testul scobitorii.

Pentru glazură, topești ciocolata pe baie de aburi, adaugi untul, amesteci și o dai deoparte. O lași la răcorit și o torni peste guguluf, apoi îl decorezi cu ciocolata rasă.