Guguluf cu morcovi
Guguluful cu morcovi este un desert minunat, ușor de preparat, care combină dulceața naturală a morcovilor cu o textură fină și pufoasă.
Ingrediente
250 g morcovi, dați prin răzătoarea mică
4 ouă
4 linguri ulei
250 g făină
200 g zahăr
scorțișoară, după gust
1 linguriță bicarbonat
1 praf de sare
Pentru glazură
400 g ciocolată neagră
75 g unt
Pentru decor
100 g ciocolată neagră rasă
Mod de preparare
Separi albușurile de gălbenușuri și bați spumă albușurile. Adaugi zahărul în ploaie și continui să bați. Separat, combini făina cu bicarbonatul și cu scorțișoara, freci gălbenușurile cu uleiul, apoi încorporezi în albușuri, pe rând, lingură cu lingură, făina, morcovii și gălbenușurile, până se omogenizea ză aluatul. Îl răstorni într-o formă de guguluf sau într-una de chec tapetată și-l coci până trece testul scobitorii.
Pentru glazură, topești ciocolata pe baie de aburi, adaugi untul, amesteci și o dai deoparte. O lași la răcorit și o torni peste guguluf, apoi îl decorezi cu ciocolata rasă.