Gutui cu frișcă și nuci

Iată o idee pentru un desert deosebit de gustos.
Ingrediente
3 gutui
300 g zahăr
100 g miez de nucă, tăiat grosier
coaja de la 1 lămâie
1 baton scorțișoară
6 linguri frișcă sau înghețată de vanilie
Mod de preparare
Speli gutuile, le cureți de coajă, le tai în două și le scoți căsuța cu semințe. Așezi pe fundul unei cratițe mai adânci cojile și căsuțele cu semințe de la gutui și coaja de lămâie, peste ele pui jumătățile de gutui, batonul de scorțișoară, presari zahărul și torni apă călduță atât cât să le acopere. Fierbi 10-12 minute, apoi scoți batonul de scorțișoară.
Fierbi în continuare, la foc mediu, aproximativ o oră și jumătate sau până când se leagă siropul. Dai de pe foc când acesta a căpătat consistența gemului și lași la răcit.
Servești jumătățile de gutui cu câte o lingură de frișcă sau de înghețată și presărate cu miez de nucă.