Înghețată de cafea cu lapte

inghetata de cafea cu lapte jpg

Reţeta de azi este una simplă, de îngheţată de cafea cu lapte.

Ingrediente

200 ml lapte

180 g zahăr

100 g cafea măcinată

3 ouă

1 praf de sare

500 ml smântână pentru frișcă

boabe de cafea și mentă, pentru decor

Mod de preparare

Pui laptele pe foc, iar după ce a dat în clocot, îl dai deoparte. Încorporezi cafeaua și jumătate din cantitatea de zahăr, iar separat bați ouăle cu sarea, torni amestecul de lapte cu cafea, adaugi zahărul rămas și amesteci continuu.

Dai compoziția la foc mic, 3-4 minute, până se îngroașe, o lași deoparte la răcorit, apoi o amesteci cu smântâna bătută în prealabil. Răstorni înghețata într-un vas, îl acoperi și-l dai la congelator, amestecând din 30 în 30 de minute, timp de 3 ore, pentru a nu forma ace de gheață. Servești în boluri ornate cu boabe de cafea și frunze proaspete de mentă.