Înghețată de cafea cu lapte

Reţeta de azi este una simplă, de îngheţată de cafea cu lapte.
Ingrediente
200 ml lapte
180 g zahăr
100 g cafea măcinată
3 ouă
1 praf de sare
500 ml smântână pentru frișcă
boabe de cafea și mentă, pentru decor
Mod de preparare
Pui laptele pe foc, iar după ce a dat în clocot, îl dai deoparte. Încorporezi cafeaua și jumătate din cantitatea de zahăr, iar separat bați ouăle cu sarea, torni amestecul de lapte cu cafea, adaugi zahărul rămas și amesteci continuu.
Dai compoziția la foc mic, 3-4 minute, până se îngroașe, o lași deoparte la răcorit, apoi o amesteci cu smântâna bătută în prealabil. Răstorni înghețata într-un vas, îl acoperi și-l dai la congelator, amestecând din 30 în 30 de minute, timp de 3 ore, pentru a nu forma ace de gheață. Servești în boluri ornate cu boabe de cafea și frunze proaspete de mentă.