Inimioare pufoase

Un desert irezistibil, ideal pentru a fi savurat cu intreaga familie.

inimioare pufoase jpg

Ingrediente

200 g făină

100 g unt

100 g zahăr pudră

2 ouă

½ linguriță praf de copt

1 linguriță extract de vanilie

1 praf de sare

50 ml lapte

zahăr pudră și inimioare din zahăr, pentru decor

Mod de preparare

Bați untul moale cu zahărul până devine pufos. Adaugi ouăle, unul câte unul, amestecând bine după fiecare. Pui vanilia și sarea, cerni făina și praful de copt, apoi le adaugi, treptat, în compoziție. Dacă aluatul pare prea dens, adaugi, treptat, puțin lapte. Pui aluatul într-un poș sau folosești o linguriță pentru a forma grămăjoare pe tava tapetată cu hârtie de copt. Dacă vrei inimioare perfecte, poți folosi forme de silicon pentru copt.

Coci în cuptorul preîncălzit 10-12 minute, până devin aurii pe margini. După ce s-au răcit, presari zahăr pudră și decorezi cu inimioare colorate din zahăr.