Jeleu de pepene verde

Jeleul de pepene verde este un desert răcoritor, perfect pentru vara, cu o aromă vibrantă și o textură ușoară. 

jeleu de pepen verde jpg

Ingrediente

500 ml suc de pepene verde

100 g zahăr

2 linguri amidon de porumb

1 linguriță rasă extract de vanilie

puțin praf de scorțișoară

frunze de mentă, pentru decor

Mod de preparare

Torni sucul de pepene într-o crăticioară. Amesteci amidonul cu zahărul și îl răstorni în sucul de pepene. mogenizezi, pui extractul de vanilie, scorțișoara și așezi crăticioara pe focul mic. Amesteci continuu. Când observi că începe să clocotească, iei puțin suc, pui pe o farfurioară și, dacă nu se mișcă, jeleul este gata, dacă nu, îl mai lași pe foc până se leagă, apoi îl dai deoparte.

După ce s-a răcorit, torni jeleul în forme și le dai la frigider peste noapte.