Linzer cu mac

1365783383 269linzer 20cu 20mac jpeg

Ingrediente: Pentru aluat: 400 g făină, 100 g untură, 2 ouă, 100 g zahăr, 1 plic praf de copt, coajă rasă de lămâie, 1 praf de sare

Pentru umplutură: 400 g mac măcinat, 150 ml lapte, 200 g zahăr pudră, (sau după gust), 150 g stafide, 100 g vişine din compot

Mod de preparare:Număr porţii: 6 Timp de facultate: 80 min Dificultate: mică

Frămânţi din toate ingredientele un aluat potrivit de tare, îl pui în folie şi-l dai la rece pentru o oră. Pentru cremă, pui laptele la fiert şi când dă în clocot adaugi zahărul şi amesteci până se topeşte. Adaugi macul şi stafidele şi mai dai în câteva clocote pentru a se opări macul (altfel e amar). Dacă este nevoie, mai adaugi zahăr, după gust, şi lapte pentru o con sistenţă cremoasă. Laşi să se răcească.

Întinzi cu mâna 3/4 din aluat într-o tavă tape tată cu hârtie de copt. Întinzi uniform umplutura cu mac peste blat şi peste umplutură, din loc în loc, pui câteva vişine. Întinzi restul de aluat şi tai fâşii, pe care le pui deasupra.

Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mic, pentru 40-45 de minute. O laşi să se răcească, o porţionezi şi o pudrezi cu zahăr vanilat.

Ana-Maria, Cluj-Napoca