Mere umplute
Merele umplute sunt un desert tradițional, delicios și ușor de preparat, perfect pentru sezonul rece. Sunt parfumate, crocante și suculente, iar umplutura le aduce un plus de savoare.
Ingrediente
4 mere mari
50 g stafide
50 g nuci, tăiate mărunt
2-3 linguri miere
1 linguriță scorțișoară
2 linguri zahăr brun
30 g unt
50 ml apa
Mod de preparare
Amesteci stafidele, nucile, scorțișoara și zahărul brun, adaugi mierea și omogenizezi.
Speli merele și le tai vârful pentru a forma un capac. Scoți miezul merelor, având grijă să nu strici marginile. Ungi interiorul merelor cu puțin unt și umpli fiecare măr cu amestecul de stafide și nuci, presând ușor.
Așezi merele umplute într-o tavă unsă cu puțin unt, adaugi apă în tavă pentru a crea abur în timpul coacerii și pentru a preveni uscarea. Torni puțin unt topit sau miere deasupra fiecărui măr pentru un plus de aromă. Coci în cuptorul preîncălzit 25-30 de minute sau până când merele devin moi și caramelizate, dar își păstrează forma.