Mere umplute

Merele umplute sunt un desert tradițional, delicios și ușor de preparat, perfect pentru sezonul rece. Sunt parfumate, crocante și suculente, iar umplutura le aduce un plus de savoare.

mere umplute jpg

Ingrediente

4 mere mari

50 g stafide

50 g nuci, tăiate mărunt

2-3 linguri miere

1 linguriță scorțișoară

2 linguri zahăr brun

30 g unt

50 ml apa

Mod de preparare

Amesteci stafidele, nucile, scorțișoara și zahărul brun, adaugi mierea și omogenizezi.

Speli merele și le tai vârful pentru a forma un capac. Scoți miezul merelor, având grijă să nu strici marginile. Ungi interiorul merelor cu puțin unt și umpli fiecare măr cu amestecul de stafide și nuci, presând ușor.

Așezi merele umplute într-o tavă unsă cu puțin unt, adaugi apă în tavă pentru a crea abur în timpul coacerii și pentru a preveni uscarea. Torni puțin unt topit sau miere deasupra fiecărui măr pentru un plus de aromă. Coci în cuptorul preîncălzit 25-30 de minute sau până când merele devin moi și caramelizate, dar își păstrează forma.