Minicheesecake cu afine
Se prepară uşor şi te asigurăm că nu va rămâne prea mult în farfurie.
Ingrediente
100 g zahăr
200 g biscuiți digestivi
2 ouă
80 g unt nesărat, topit
150 g afine
200 g brânză de vaci
200 g cremă de brânză
1 linguriță extract de vanilie
Mod de preparare
Zdrobești biscuiții digestivi într-un robot de bucătărie, îi amesteci cu untul topit până obții o compoziție nisipoasă. Împarți compoziția în formele de brioșe, presând bine pe fund și pe margini. Dai tava la frigider pentru a se întări puțin, timp în care pregătești umplutura.
Într-un castron, amesteci brânza de vaci cu zahărul și cu crema de brânză până când obții o compoziție fină și cremoasă. Adaugi ouăle unul câte unul, amestecând bine după fiecare. Adaugi și extractul de vanilie în compoziție și omogenizezi.
Scoți formele din frigider și torni umplutura de brânză peste crustă, umplându-le aproape până la margine. Așezi câteva afine în fiecare formă, apăsând ușor pentru a le încorpora în umplutură.
Introduci tava în cuptorul preîncălzit pentru 20-25 de minute sau până când marginile sunt ușor aurii și centrul este ferm. După ce s-au copt, le lași să se răcească complet, apoi le dai la frigider cel puțin 2 ore sau peste noapte pentru a se întări bine. Înainte de servire, decorezi mini-cheesecake-urile cu mai multe afine proaspete sau cu dulceață de afine.