Minicheesecake cu afine

minicheesecake cu afine jpg

Se prepară uşor şi te asigurăm că nu va rămâne prea mult în farfurie.

Ingrediente

100 g zahăr

200 g biscuiți digestivi

2 ouă

80 g unt nesărat, topit

150 g afine

200 g brânză de vaci

200 g cremă de brânză

1 linguriță extract de vanilie

Mod de preparare

Zdrobești biscuiții digestivi într-un robot de bucătărie, îi amesteci cu untul topit până obții o compoziție nisipoasă. Împarți compoziția în formele de brioșe, presând bine pe fund și pe margini. Dai tava la frigider pentru a se întări puțin, timp în care pregătești umplutura.

Într-un castron, amesteci brânza de vaci cu zahărul și cu crema de brânză până când obții o compoziție fină și cremoasă. Adaugi ouăle unul câte unul, amestecând bine după fiecare. Adaugi și extractul de vanilie în compoziție și omogenizezi.

Scoți formele din frigider și torni umplutura de brânză peste crustă, umplându-le aproape până la margine. Așezi câteva afine în fiecare formă, apăsând ușor pentru a le încorpora în umplutură.

Introduci tava în cuptorul preîncălzit pentru 20-25 de minute sau până când marginile sunt ușor aurii și centrul este ferm. După ce s-au copt, le lași să se răcească complet, apoi le dai la frigider cel puțin 2 ore sau peste noapte pentru a se întări bine. Înainte de servire, decorezi mini-cheesecake-urile cu mai multe afine proaspete sau cu dulceață de afine.