Minitarte cu cireșe
Aceste minitarte cu cireşe sunt acel desert care nu te trădează niciodată.
Ingrediente
Pentru aluat:
200 g făină
100 g zahăr
80 g unt rece
1 ou
1 praf de sare
Pentru umplutură:
1 păstaie de vanilie
500 ml lapte
30 g amidon
4 gălbenușuri
500 g cireșe spălate, fără sâmburi
Mod de preparare
Pentru aluat, cerni făina și o amesteci cu sarea, adaugi untul tăiat cubulețe și amesteci cu degetele până când obții un amestec nisipos. Încorporezi oul, frămânți, apoi aduni aluatul într-o bilă, îl înfășori în folie și îl dai la frigider 30 de minute. După expirarea timpului, întinzi aluatul în șase forme de minitarte, îl înțepi din loc în loc și le coci 15 minute.
Pentru cremă, tai păstaia de vanilie în două, îi scoți semințele și le pui în lapte, împreună cu păstaia, fierbi și dai deoparte. Bați gălbenușurile cu zahărul 5 minute, iar la final încorporezi amidonul. Strecori laptele fiert, îndepărtezi păstaia și îl torni, în fir subțire, peste gălbenușuri. Îl așezi din nou pe foc și îl ții până când crema începe să fiarbă, apoi iei de pe foc.
Pui crema răcită peste minitartele coapte, decorezi cu cireșe, le dai la rece cel puțin o oră, apoi le poți servi.