Mousse din compot de mere

Este perfect pentru iubitorii de deserturi fructate. Se prepară rapid și poate fi servit simplu sau alături de biscuiți crocanți.

mousse din compot de mere jpg

Ingrediente

500 g mere ionatane

500 ml apă

zeama de la 1 lămâie netratată

zahăr după gust

2 batoane de scorțișoară

1 anason stelat, pentru decor

praf de scorțișoară, pentru decor

Mod de preparare

Pentru început, speli merele, le tai felii, le îndepărtezi căsuța cu semințe, apoi le stropești cu zeama de lămâie.

Separat, într-o cratiță, torni apa, adaugi zahărul și o așezi pe foc împreună cu batonul de scorțișoară. Când începe să clocotească, pui feliile de mere și le fierbi aproximativ 15 minute. Dai de pe foc și lași la răcit, îndepărtezi batonul de scorțișoară, apoi pasezi puțin fructele. Îl păstrezi la rece în borcane.

Poți pregăti mousse-ul din compot de mere dimineața, stropit, după gust, cu puțină zeamă de lămâie și decorat cu un baton de scorțișoară, cu anason stelat și presărat cu scorțișoară.