Mousse din compot de mere
Este perfect pentru iubitorii de deserturi fructate. Se prepară rapid și poate fi servit simplu sau alături de biscuiți crocanți.

Ingrediente
500 g mere ionatane
500 ml apă
zeama de la 1 lămâie netratată
zahăr după gust
2 batoane de scorțișoară
1 anason stelat, pentru decor
praf de scorțișoară, pentru decor
Mod de preparare
Pentru început, speli merele, le tai felii, le îndepărtezi căsuța cu semințe, apoi le stropești cu zeama de lămâie.
Separat, într-o cratiță, torni apa, adaugi zahărul și o așezi pe foc împreună cu batonul de scorțișoară. Când începe să clocotească, pui feliile de mere și le fierbi aproximativ 15 minute. Dai de pe foc și lași la răcit, îndepărtezi batonul de scorțișoară, apoi pasezi puțin fructele. Îl păstrezi la rece în borcane.
Poți pregăti mousse-ul din compot de mere dimineața, stropit, după gust, cu puțină zeamă de lămâie și decorat cu un baton de scorțișoară, cu anason stelat și presărat cu scorțișoară.