Negresă cu dovleac

1 negresa cu dovleac jpg jpeg

Plină de savoare şi aromată, această prăjitură este delicioasă şi uşor de preparat.

Ingrediente

Pentru blat

  • 2 ouă
  • 150 g făină
  • 1 linguriţă rasă îndulcitor
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 40 g cacao
  • 80 g unt
  • 60 ml apă

Pentru cremă

  • 350 g dovleac plăcintar
  • 1 banană
  • 4 linguri amidon de porumb
  • ½ linguriţă scorţişoară
  • ¼ linguriţă nucşoară
  • 1 tabletă ciocolată fără zahăr

Mod de preparare:

Pentru blat, amesteci făina cernută cu praful de copt, pudra de cacao şi îndulcitorul. Adaugi apa, untul topit şi ouăle, unul câte unul. Amesteci bine şi pui aluatul într-o tavă tapetată.

Cureţi de coajă banana şi dovleacul plăcintar. Le zdrobeşti cu blenderul până obţii un piure. Adaugi amidonul, scorţişoara şi nucşoara. Torni crema de dovleac peste aluatul din tavă şi o dai la cuptorul preîncălzit, la 180 °C, 35-40 de minute.

Între timp, topeşti ciocolata. Când prăjitura este gata şi s-a mai răcit puţin, torni ciocolata topită peste ea şi o dai la frigider o oră. 



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg