Ochelari de ciocolată cu nuci

Uşor de preparat şi buni chiar şi la gustare, aceşti ochelari pot fi pe gustul tuturor.
Ingrediente
1 pachet aluat
2 linguri zahăr pudră
200 g ciocolată neagră
100 g unt
150 g miez de nucă măcinat
1 ou, pentru uns
Mod de preparare
Lași aluatul la dezghețat dacă este nevoie. Între timp, topești untul și ciocolata într-o tigaie antiaderentă, la foc mic. Dai deoparte și lași compoziția să ajungă la temperatura camerei, fără a se întări.
Presari zahărul pudră pe blatul de lucru, întinzi aluatul moale, îl ungi cu crema de ciocolată, presari nuca pe toată suprafața și rulezi, ușor, ambele capete.
Porționezi cu un cuțit ruloul în bucăți egale pe care le pui într-o tavă cu hârtie de copt. Le ungi cu oul bătut și le dai la cuptor aproximativ 15 minute.