Pere în aluat

pere in aluaat jpg

Prepară şi tu pere în aluat după reţeta noastră şi vei beneficia de o aromă deosebită.

Ingrediente

4 pere

1 l apă

1½ cană zahăr

1 cană miere

scorțișoară

1 vârf praf de anason

zeama de la 1 lămâie

200 g aluat foitaj

anason, pentru ornat

Mod de preparare

Amesteci apa, zahărul, mierea, zeama de lămâie, scorțișoara și anasonul, după gust și le pui la fiert.

Cureți perele de coajă și le tai baza, ca să le așezi mai ușor în farfurie. Când siropul începe să fiarbă, adaugi perele și le ții până se înmoaie sau verifici dacă furculița intră cu ușurință. Le scoți din sirop și le dai la răcit, apoi le îmbraci în fâșii de aluat.

Așezi perele într-o tavă tapetată și le dai la cuptorul preîncălzit până ce se rumenește foitajul. Le poți servi cu o cupă de înghețată de vanilie.