Plăcintă cu brânză şi răvaş pentru masa de Revelion

1 placinta cu branza si ravas jpg jpeg

Nu există masă de Revelion fără desertul tradiţional românesc, adaptat pentru noaptea dintre ani. Gospodinele ştiu deja că în plăcinta cu brânză pe care o fac de Anul Nou trebuie să pună un răvaş. Persoana care îl va găsi va avea un an norocos şi îmbelşugat spune tradiţia. Această reţetă de plăcintă plăcintă cu brânză şi răvaş pentru masa de Revelion este delicioasă şi se prepară rapid. O încerci?

Ingrediente Plăcintă cu brânză şi răvaş pentru masa de Revelion

  • 1 kilogram de făină
  • un cub de drojdie,
  • 10 ml ulei
  • 1 kilogram de brânză (dulce sau combinată) 
  • 12 ouă
  • 100 g smântână
  • 250 ml apă
  • sare

Mod de preparare Plăcintă cu brânză şi răvaş pentru masa de Revelion

Întâi se prepară aluatul. Într-un bol adânc se amestecă făina, cubul de drojdie şi un praf de sare. Se adaugă puţină apă, se frământă, după care se lasă 15 minute la crescut.

Între timp se prepară umplutura de brânză, în care se adaugă ouăle bătute, smântâna şi un praf de sare. Se pot adăuga şi stafide, după preferinţe. 

Odată crescută, coca se împarte în 6 părţi egale, care se vor transforma în foietajul pentru plăcintă astfel: cu puţin ulei se face o bilă rotundă care se presează şi se întinde cu ajutorul unui făcăleţ. Se umple cu brânza preparată, se rulează şi se pune într-o tavă tapetată cu ulei sau unt. La fel se procedează cu fiecare bucată de aluat

Nu uita ca în una dintre bucăţile de aluat să pui un răvaş, adică o monedă pe care să o speli bine şi să o înveleşti în hârtie de copt. 

Plăcinta se pune la cuptor timp de 40-50 de minute, iar înainte de cinci minute se poate unge cu miere. Se pudrează cu zahăr pudră sau cu scorţişoară, în funcţie de preferinţe.

Poftă bună!