Plăcintă cu dovleac
Când ai chef de un desert delicios încearcă plăcinta cu dovleac, cei dragi nu vor putea sta departe de tava cu plăcintă.

Ingrediente
Pentru umplutură
1 kg dovleac ras
100 g zahăr
1 lingură nuci măcinate
1 linguriță scorțișoară
Pentru aluat
500 g făină
25 g drojdie proaspătă
1 linguriță zahăr
350 ml apă caldă
50 g unt
1 praf de sare
zahăr pudră, pentru decor
Mod de preparare
Amesteci drojdia proaspătă cu zahărul și cu puțină apă caldă. Lași deoparte 5-10 minute, apoi o răstorni peste făina amestecată cu sarea și începi să frămânți. Torni restul de apă și amesteci, apoi încorporezi, în fir subțire, untul topit. Frămânți un aluat fin, care nu se mai lipește de mâini. Acoperi vasul și lași la dospit.
Pentru umplutură, așezi pe foc o cratiță cu dovleacul ras și cu zahărul. Amesteci până când se înmoaie și se evaporă sucul lăsat de dovleac. Dai deoparte, presari scorțișoara și lași la răcorit.
Presari făină pe blatul de lucru, împarți aluatul în două bucăți și le întinzi, în foi subțiri, cu sucitorul. Așezi o foaie într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, pui jumătate din cantitatea de umplutură, presari jumătate din cantitatea de nuci și nivelezi, apoi rulezi. Procedezi la fel și cu cealaltă foaie. Dai plăcintele la cuptorul încins pentru aproximativ 35 de minute.
Servești plăcinta decorată cu zahăr pudră, după gust.