Plăcintă cu rubarbă
Vara nu este vară dacă nu-ţi găseşti timp pentru a pregăti o plăcintă cu rubarbă.
Ingrediente
300 g rubarbă, spălată și tăiată
100 g zahăr
Pentru aluat:
250 g făină
3 ouă
150 ml sana
150 g zahăr
2 linguri unt topit
1 pliculeț zahăr vanilat
1 praf de sare
1 linguriță rasă praf de copt
Mod de preparare
Pentru umplutură, pui într-o tigaie rubarba cu zahărul, așezi pe foc și amesteci până când fructele își lasă apă.
Omogenizezi, le iei de pe foc și le mixezi într-un blender.
Pentru aluat, cerni făina împreună cu praful de copt, spargi ouăle și le freci cu zahărul și cu sarea până devin o cremă spumoasă. Adaugi, în fir subțire, sana și untul, mixezi în continuare, și încorporezi în ploaie făina, adaugi zahărul vanilat și mixezi până când se omogenizează aluatul. Păstrezi o parte din el (cam un sfert) pentru stratul de deasupra, iar pe restul îl răstorni într-o tavă tapetată și îl dai la cuptor aproximativ 15 minute.
Scoți tava din cuptor și așezi peste aluat piureul de rubarbă, restul de aluat și bagi din nou totul la cuptor până când se rumenește la suprafață.