Prăjitură Boema

IMG 3155 jpeg

Cititoarea noastră Ancuţa Mitroescu, din Timişoara, ne-a trimis următoarea reţetă de prăjitură Boema. Am trecut-o în planul pentru acest weekend.

Ingrediente

Pentru blat: 6 ouă, 6 linguri zahăr, 3 linguri făină, 3 linguri cacao, 1 praf de copt

Pentru bezea: 6 albuşuri, 12 linguri zahăr, 1 linguriţă oţet

Pentru sirop: 200 ml apă, 12 linguri zahăr, 1 esenţă de rom

Pentru cremă: 6 gălbenuşuri, 12 linguri zahăr, 100 ml cafea, 2 linguri cacao, 250 g margarină, 50 g ciocolată albă pentru decor

Preparare Pentru blatul de prajitura, baţi albuşurile spumă tare, adaugi zahărul şi baţi până se topeşte. Pui gălbenuşurile treptat şi la final încorporezi făina cernută cu praful de copt şi cacaua. Torni aluatul într-o tavă unsă şi tapetată cu hârtie de copt. Îl introduci în cuptorul preîncălzit pentru 30-40 de minute.

Pentru

bezea

, baţi albuşurile spumă tare cu zahărul şi oţetul. Când blatul este copt pe jumătate, întinzi bezeaua şi introduci

din nou la cuptor până când bezeaua devine aurie. Îl scoţi din cuptor şi-l laşi să se răcească.

Pentru sirop, amesteci apa cu zahărul, cu esenţa de rom şi fierbi până se îngroaşă puţin, după care-l laşi să se răcească. Pentru cremă, amesteci toate ingredientele (mai puţin margarina) şi le pui pe baie de aburi până se îngroaşă, după care încorporezi margarina moale bătută spumă.

Tai blatul de prajitura în două. Însiropezi partea simplă de blat, întinzi jumătate din cremă, apoi aşezi partea de blat cu bezeaua întoarsă invers. Însiropezi şi întinzi crema rămasă. Ornezi aceasta prajitura Boema cu ciocolată albă rasă.

Prajitura ciocolatino

Prajitura ciocolatino

Prajitura de post cu budinca de vanilie

Prajitura de post cu budinca de vanilie

Prajitura norisor

Prajitura norisor