Prăjitură Boema

Cititoarea noastră Ancuţa Mitroescu, din Timişoara, ne-a trimis următoarea reţetă de prăjitură Boema. Am trecut-o în planul pentru acest weekend.
Ingrediente
Pentru blat: 6 ouă, 6 linguri zahăr, 3 linguri făină, 3 linguri cacao, 1 praf de copt
Pentru bezea: 6 albuşuri, 12 linguri zahăr, 1 linguriţă oţet
Pentru sirop: 200 ml apă, 12 linguri zahăr, 1 esenţă de rom
Pentru cremă: 6 gălbenuşuri, 12 linguri zahăr, 100 ml cafea, 2 linguri cacao, 250 g margarină, 50 g ciocolată albă pentru decor
Preparare Pentru blatul de prajitura, baţi albuşurile spumă tare, adaugi zahărul şi baţi până se topeşte. Pui gălbenuşurile treptat şi la final încorporezi făina cernută cu praful de copt şi cacaua. Torni aluatul într-o tavă unsă şi tapetată cu hârtie de copt. Îl introduci în cuptorul preîncălzit pentru 30-40 de minute.
Pentru
, baţi albuşurile spumă tare cu zahărul şi oţetul. Când blatul este copt pe jumătate, întinzi bezeaua şi introduci
din nou la cuptor până când bezeaua devine aurie. Îl scoţi din cuptor şi-l laşi să se răcească.
Pentru sirop, amesteci apa cu zahărul, cu esenţa de rom şi fierbi până se îngroaşă puţin, după care-l laşi să se răcească. Pentru cremă, amesteci toate ingredientele (mai puţin margarina) şi le pui pe baie de aburi până se îngroaşă, după care încorporezi margarina moale bătută spumă.
Tai blatul de prajitura în două. Însiropezi partea simplă de blat, întinzi jumătate din cremă, apoi aşezi partea de blat cu bezeaua întoarsă invers. Însiropezi şi întinzi crema rămasă. Ornezi aceasta prajitura Boema cu ciocolată albă rasă.
Prajitura de post cu budinca de vanilie