Prăjitură cu ghimbir

1366030492 7842prajitura 20cu 20ghimbir jpeg

Ingrediente: Pentru blat: 125 g unt, 150 g zahăr pudră, 2 ouă, 3 linguri lapte, 4 linguri cafea concentrată, 150 g făină, 1 linguriţă praf de copt, 1 linguriţă ghimbir ras

Pentru umplutură: 350 ml frişcă lichidă, 1 plic întăritor de frişcă, 2 linguri zahăr pudră, 100 g gem de vişine, 100 g compot vişine

Pentru decor: 150 g ciocolată de menaj, steluţe de marţipan

Mod de preparare:Numar porţii: 8 Timp de preparare: 1h 15 min Dificultate: mică

Pentru blat, freci untul moale la temperatura camerei cu zahărul. Încorporezi pe rând ouăle, amestecând energic, adaugi laptele şi cafeaua. Încorporezi făina amestecată cu praful de copt şi ghimbirul. Torni compoziţia într-o formă de tort unsă şi tapetată, cu diametrul de 24 cm, şi coci în cuptorul preîncălzit circa 30 de minute. Scoţi din tavă şi laşi blatul să se răcească.

Baţi frişca lichidă cu zahărul şi întăritorul şi, separat razi ciocolata fâşii cu curăţitorul de zarzavat. Ungi blatul cu gem, presari vişinele din compot (fără sâmburi), acoperi cu frişcă şi decorezi cu fulgii de ciocolată şi cu steluţe de marţipan.